Logotip Doctor Pablo Umbert

DERMATOPATHOLOGICAL INSTITUTE

DR. PABLO UMBERT

Ask for an appointment
Speak English, French and Catalan
932 800 361
Visits through Skype and teledermatology

EPILUMINISCENCIA DIGITALIZADA

La microscòpia de epiluminiscència digitalitzada, a més de ser una tècnica no invasiva, és el mètode més modern i precís per detectar canvis en les lesions pigmentades cutànies.

Les lesions pigmentades cutànies, com lunars o nevus, poden desembocar en un càncer de pell (melanoma). Per aquest motiu és tan important realitzar un seguiment periòdic i molt precís de la seva evolució.

Diagnòstic

La epiluminiscencia digitalitzada permet estudiar les estructures de la pell i els patrons de pigmentació invisibles a simple vista in vivo -és a dir, sense necessitat d'extreure mostres de la pell del pacient.

Consisteix a realitzar una exploració microscòpica de tota la superfície cutània, localitzar les lesions, fotografiar-les i representar-les en mapes corporals complets.

L'observació microscòpica en si mateixa ajuda a diagnosticar les lesions d'alt risc. De fet, el mateix equip de epiluminiscencia detecta aquest tipus de lesions amb un índex d'error mínim. Però a més, la tècnica de epiluminiscencia incorpora un sistema d'arxiu de les imatges, que permet comparar en exploracions successives. D'aquesta manera, es pot detectar més fàcil i objectivament canvis mínims en la forma o el color -indicadors de possible malignitat.

L'estudi de epiluminiscència digitalitzada complet es porta a terme en tan sols una sessió, que es repeteix amb freqüència anual o semestral en funció del risc que tingui el pacient de desenvolupar un melanoma. Com la prova no és en absolut invasiva, el pacient pot tornar immediatament a la seva activitat normal.

Al final de l'estudi, disposarà d'imatges microscòpiques de totes les seves lesions pigmentades, el que ajuda al dermatòleg a controlar-les, decidir quins extirpar i diagnosticar es manera precoç un melanoma.

Doctor Pablo Umbert

This website uses its own and third party cookies to provide a better experience and service. When browsing or using our services, you accept our use of them. You can change your cookie settings at any time.